Bielefelder Verse banner

Bielefelder Verse dekbedden

De dekbedden van Bielefelder Verse vinden hun weg naar onder andere Oostenrijk, Zwitserland, Rusland, Canada en Amerika. En naar Nederland dus. Beroemd in Duitsland, en ook steeds populairder buiten Duitsland! Lees hier meer over Bielefelder Verse.

Bielefelder Verse: 90 jaar traditie

Het Bielefelder Verse donsatelier werd in 1926 opgericht door Fritz Verse. Toen zijn zoon, Friedrich Verse, het stokje overnam, verhuisde het bedrijf van stadsdeel Heepen naar de schilderachtige wijk Bielefeld Schildesche, waar het atelier nog steeds gevestigd is.

Nieuwe generaties

Tegenwoordig zijn het Friedrich-Wilhelm en zijn zoon Florian, de derde en vierde generatie, die Bielefelder leiden. Samen maken zij het bedrijf middels innovatie en nieuwe afzetmarkten klaar voor de toekomst.

Natuurlijk wordt ook het verleden niet vergeten. Bielefelder Verse is nog steeds in handen van de familie Verse en daar zijn ze erg trots op. 95 jaar vakmanschap heeft geleid tot een oprechte passie voor hoge kwaliteit. Dons en Duitse tijken, technologie en traditie gaan hand in hand bij Bielefelder Verse.

Bielefelder Verse productie. Een hoeklabel wordt op een dekbed genaaid en er wordt gecontroleerd of het dons goed verdeeld is
Links: een dekbed wordt met de hand afgewerkt. Rechts: controle of de vlakken gelijkmatig gevuld zijn. Ieder dekbed ondergaat deze strenge kwaliteitscontrole.

Bielefelder is een zogenaamde ‘vollstufige’ donsfabriek. Dat betekent dat het volledige proces in eigen handen is. Het dons wordt eerst gewassen, daarna wordt het beste dons geselecteerd en in de dekbedden verwerkt. Goed personeel en een gedegen kwaliteitscontrole garanderen de beste dekbedden. Kortom: onder een Verse dekbed slaapt u veilig en wel.

Het dons wordt gewassen en gesorteerd op grootte
Bielefelder wast en sorteert het dons zelf.

Over de collectie

De Hermetic collectie is de meest luxueuze lijn van Bielefelder Verse. Alle drie de dekbedden zijn gevuld met een hoogwaardige dons en hebben een edele tijk.

Bielefelder Verse Hermetic Classic

Met een vulkracht van 170 (mm/30gr.) en een tijk van Nm100 is dit nauwelijks meer een instapmodel te noemen. Dit zegt genoeg over de rest van de Hermetic lijn.

Bielefelder Verse Hermetic Comfort

Het lievelingsdekbed van Friedrich Verse. Een mooie dons in een luxe Nm 150 tijk.

Bielefelder Verse Hermetic Harmonie

100% Siberische ganzendons in de meest verfijnde tijk die wij op onze website voeren (Nm 250).