Bel voor persoonlijk advies:071 - 569 00 41

DaunenStep, het dekbed van Zuid-Tirol

Daunenstep banner

Het atelier van DaunenStep is gelegen in het Italiaanse gedeelte van Tirol. Hoewel zij officieel inwoners van Italië zijn, voelen de meeste Zuid-Tirolers zich nog altijd meer verbonden met het Duitse taalgebied. Naast de taal zijn ook cultuur en traditie eerder als Duits-Oostenrijks dan als typisch Italiaans te omschrijven. Geen wonder dat DaunenStep juist in deze regio gevestigd is.

Wat in 1907 begon als een klein werkplaatsje in Bolzano is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig donsatelier. Oprichter Marius Eccel betrok zijn kinderen op jonge leeftijd bij de bedrijfsvoering. Deze deden dat op hun beurt bij hun eigen kinderen en inmiddels is het ondenkbaar dat de familie ooit iets anders zal doen dan de mooiste dekbedden vervaardigen.

Daunenstep atelier

Het begin van DaunenStep met links de werkplaats en rechts de winkel. Klanten konden zelf hun dekbed samenstellen. De verhouding dons/veren, de tijk en de afmetingen. Ieder dekbed was een product op maat.

Collectie

De dekbedden van DaunenStep worden nog met de hand gemaakt. Vroeger was dit de standaard maar met de introductie van nieuwe technieken wordt dit steeds zeldzamer. En hoewel al onze ateliers met passie en liefde werken, gaan ze daar bij DaunenStep wel erg ver in.

DaunenStep D400

Het klassieke DaunenStep dekbed. Al meer dan twintig jaar de constante factor in de collectie.

DaunenStep D600

Het meest populaire en meest verkochte dekbed van de collectie.

DaunenStep D800

De D800 is pure luxe. Het dekbed is gevuld met het beste dons (vulkracht: 220mg/30gr) waardoor het vulgewicht erg laag is. In combinatie met de edele tijk (Nm190) behoort de D800 tot de lichtste dekbedden van onze collectie.

Naar de DaunenStep collectie.

mail

€10,- korting op uw bestelling? Laat hier uw e-mailadres achter