Hefel dekbedden banner. Een lachende vrouw op een dekbed, het logo en een garantiekeurmerk

Hefel dekbedden

HEFEL Textil is een van de oudste bedtextiel-ateliers van Oostenrijk. Hefel is groot geworden met het maken van kwalitatief hoogwaardige tijken voor de Oostenrijkse en Duitse donsateliers. Tegenwoordig maken ze hun eigen dekbedden en hoofdkussens. Lees hier meer over Hefel.

Hefel, voor een passend dekbed

Het familiebedrijf Hefel is in 1907 opgericht. Het bedrijf vervaardigde toen echter geen tijken of dekbedden, maar tafellakens. Het bedrijf kende een voorspoedige start en de activiteiten werden al snel uitgebreid: Hefel startte een weverij in Schwarzach voor donsdichte tijken. Binnen enkele jaren kon de weverij zich meten met de beste Duitse weverijen (Sanders, Weidmann, Anton Cramer).

In 1972 nam Hefel de volgende stap. In samenwerking met een donsatelier uit Kefermarkt werden de eigen tijken ingezet om een dekbedcollectie te maken. In eerste instantie voornamelijk donzen dekbedden maar in een later stadium ook wollen dekbedden. Kefermarkt was de locatie waar de productie plaats vond.

De Hefel fabriekshal in Schwarzach
1950, de fabriekshal in Schwarzach.

De menselijke maat

Hefel staat al meer dan 100 jaar bekend als een van de meest innovatieve organisaties in de branche. Nog steeds worden in Schwarzach de tijken gemaakt en in Kefermarkt de dekbedden. Als werkgever staat Hefel zeer positief bekend. Als u een dekbed van Hefel koopt, dan kiest u voor een bedrijf dat het belang van mens en maatschappij centraal stelt.

Over de collectie

Hefel Silver Down

Dezelfde Nm 100 tijk als de Soft Down, maar dan gevuld met ganzendons. Een heerlijk dekbed, te herkennen aan de zilveren sierbies.

Hefel Gold Down

Een goudgebieste Nm 150 tijk, gevuld met een bijzonder hoogwaardige 100% Mazurische ganzendons. Luxe dus.

Hefel Platinum Down

100% Mazurische ganzendons met de hoogste vulkracht (220 mm/30gr) in een tijk van Nm 170. Dit is volgens Hefel het summum van slapen. En dat is ook zo.