Productfilters
×

Comfort

Inhoud

Merk

Prijs

Resultaat 1–18 van de 20 resultaten wordt getoond

Icoontje dat er filters geladen worden
Wis alle filters

Banner voor hoofdkussens met daarop een veer en kussens

Hoofdkussens

U kunt slapen op kapok, u kunt slapen op een latex kussen, u kunt slapen op traagschuim. Maar slapen op veren, dons en wol is wat ons betreft toch het ultieme! Van hard en hoog voor de zijslaper tot zacht en laag voor de buikslaper. Bent u nog niet zeker over welk kussen voor u het meest geschikt is? Raadpleeg dan ons hoofdkussen advies.

Resultaat 1–18 van de 20 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–18 van de 20 resultaten wordt getoond

Hoofdkussen advies

Uw slaaphouding bepaalt welk hoofdkussen het beste bij u past. Een goed kussen houdt uw nekwervels in een rechte lijn met de rugwervels. Op deze manier ontstaat er geen druk op de nek, wat betekent dat u optimaal kunt rusten.

Slaaptypes en vulgewicht

Wij onderscheiden drie soorten slapers: de buikslaper, de zijslaper en de rugslaper. Voor ieder type adviseren wij een ander hoofdkussen. Het vulgewicht van het hoofdkussen is daarbij erg belangrijk. Hoe meer het kussen is gevuld, hoe hoger het zal opkomen. Meestal hebben zijslapers een voorkeur voor hoge kussens, buikslapers kiezen eerder voor laag en zacht.

De verhouding tussen dons en veren

Daarnaast dient u rekening te houden met de verhouding tussen dons en veren. Kussens gevuld met 90% of 100% dons zijn zacht en worden steeds zachter en lager naarmate u er meer op slaapt. Hoofdkussens met een hoog percentage aan veertjes zijn steviger en behouden langer hun oorspronkelijke hoogte. Dit heeft alles te maken met het feit dat dons kwetsbaarder is dan veren.

Slapende vrouw op een passend hoofdkussen

De buikslaper

De buikslaper heeft een laag en bij voorkeur zacht hoofdkussen nodig. Wanneer het kussen te hard dan wel te hoog is, kan dit voor nekklachten zorgen. Veel buikslapers slapen op hun arm of rusten met hun borst op het hoofdkussen. Zij hebben daarom baat bij een hoofdkussen dat gemakkelijk plooibaar is. Voor buikslapers adviseren wij een kussen met een laag vulgewicht (450 tot maximaal 700 gram) en een donspercentage van tenminste zeventig procent.

De zijslaper

De zijslaper heeft het hoogste en hardste kussen nodig. De afstand tussen het hoofd en het matras (de volledige breedte van de schouder) is bij de zijslaper namelijk het grootst. Het ideale hoofdkussen voor een zijslaper heeft een hoog vulgewicht (vanaf 800 gram) en een hoog percentage veren voor een goede ondersteuning van het hoofd.

De rugslaper

Voor een rugslaper is een gemiddeld hard en hoog hoofdkussen de beste optie. 50% dons en 50% veren, dan wel 40-60 of 60-40 als u iets harder of iets zachter wenst. Donzen kussens worden zachter naarmate u er meer op slaapt. Daarom adviseren wij u bij twijfel voor de hardere optie te gaan. U zult merken dat het kussen snel zachter wordt.